Reviews

Inmiddels bevallen van mijn 6de kindje wil ik Ineke bedanken voor haar heilige haven. Ik sport mijn hele leven al veel, maar op een sportschool hangt toch altijd een beetje een competitief sfeertje. Genoten heb ik bij al mijn zwangerschappen van de goede begeleiding en gezellige sfeer bij Aktief zwanger van Ineke. Hier kan iedereen zichzelf zijn en op eigen niveau aan de slag zonder enige vorm van veroordeling. Ook nagym had ik niet willen missen. Goed begeleid de eerste stappen terug naar jezelf en je eigen lijf. Geen betere plek om aktief zwanger te zijn of aktief weer op te starten na de bevalling. Ineke hartelijk bedankt, ik zal het sporten onder jouw kundigheid gaan missen.

Ik heb zeer positieve ervaringen met zowel de AktiefZwangercursus, de Shantala babymassage en de peutergym. Ineke is een prettige en kundige docent met veel ervaring. Ze is heel flexibel en denkt graag met ouders mee. De peutergymlessen zijn leuk en uitdagend. Het is voor kinderen én ouders iedere week een waar feestje om naartoe te gaan! Bovendien oefenen de peuters tijdens de lessen méér dan alleen motorische vaardigheden. Ze ontwikkelen ook competenties als samenwerken, op elkaar wachten en doorzettingsvermogen. Hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid wordt vergroot. Ook leren ze spelenderwijs dingen als kleuren en seizoenen herkennen.
Ook de cursus Shantala babymassage is een aanrader. Ouders en baby’s komen heerlijk tot rust in de relaxte praktijkruimte waar Ineke de lessen geeft. Naast het masseren krijg je als ouder tips mee waar je kindje de rest van z’n leven profijt van heeft. Ik kan bovenstaande cursussen en Ineke als docent daarom aan iedereen aanraden!

Als er iemand iets kan zeggen over Ineke en onze ervaringen met haar, dan zijn wij het wel. Dit jaar vieren wij 9 jaar samenwerking! Ooit begonnen met een zwangerschapscursus, waarin voor de dames de juiste informatie op een heel laagdrempelige manier werd aangeboden. Niet meer dan je wilt weten, niet langer dan je tijd hebt en wel met veel persoonlijke touch en aandacht. De bijeenkomst voor de stellen (dus met partner) was daarom ook prettig en leerzaam.

Na de geboorte van onze kinderen hebben we met veel gevoel deel kunnen nemen aan de babymassage voor twee van onze drie kinderen. In praktisch oogpunt is er niet veel voor nodig een ruimte, olie en een handdoek. De begeleiding is belangrijker. De begeleiding in de vorm van rust, liefde, ervaring  en aandacht voor kersverse ouders en hun hele kleine kindje. Ineke past in deze fase van geluk en helpt nog meer te verbinden tussen ouder en kind. Door haar jarenlange ervaring en expertise weet ze in haar aanbod precies de juiste snaar te raken en komen zowel ouder als kind tot rust.

Nu sport en spelen wij met ons derde en laatste kind bij de peutergym. Inmiddels al 8 jaar op rij. Op dezelfde manier zoals beschreven door Ineke verzorgd. In ons geval iedere woensdag en altijd met leuke nieuwe uitdagende oefeningen en spelletjes. Al onze kinderen hebben zich wekelijks verheugd op dit uurtje en wij dus ook. Er is vanuit Ineke altijd even tijd voor iets persoonlijks waardoor je je gezien voelt en ervaart dat het goed is. De kinderen leren middels een fantastisch aanbod alle basis bewegingsvormen, zoals rollen, zwaaien, klimmen, springen etc. Er is altijd een variatie in bewegingsvormen middels spel en materiaal. Het aanbod is gedifferentieerd en uitdagend, waarbij de kinderen zefl hun eigen grenzen leren ontdekken en verleggen. In al die acht jaar is er geen les hetzelfde geweest.

Wat het overall oplevert? Veel vertrouwen in eigen ouderschap, een echte basis tussen ouder en kind, aandacht voor elkaar, handige tips en trucs die heel fijn overal toepasbaar zijn en een prachtig contact met Ineke. Kinderen die met veel plezier de eerste basisbeginselen van sporten ontdekken in een veilige omgeving. Ineke dank je wel voor jouw jarenlange support op allerlei gebied.

Dank je wel!

Ik heb bij Ineke zowel de zwangerschapscursus en de nagym, als de babymassage gevolgd. Het was fantastisch om door haar begeleid te worden in deze spannende en bijzondere periode. Ineke geeft heel waardevolle adviezen, ze is een échte expert, maar doet dit altijd op een respectvolle en zachte manier. Ze heeft me meer vertrouwen gegeven in mijn eigen lijf en heeft me – letterlijk en figuurlijk – dichter bij mijn zoontje gebracht. Ik wilde dat ik deze begeleiding had gehad bij mijn eerste kindje, ik gun het echt iedereen!

Al jaren is met mijn twee energieke jongens de Peutergym het hoogtepunt van de week. Elke keer weer anders en uitdagend. Echt elke les is anders. Als ouder leer je wat je kind kan en ben je elke week weer verrast. En de vrolijke liedjes erbij maken het compleet. Enthousiaste professionele begeleiding door Ineke en Marie- José met aandacht voor de dingen die bij jouw kind belangrijk zijn.
Echt een aanrader!
Met mijn zoon vele uurtjes peuter- en kleutergym gevolgd bij Ineke. De kundigheid en het enthousiasme waarmee zij de lessen begeleidt maakten het elke week een feestje waar we allebei naar uitkeken. En elke week weer anders, met leuke spelletjes en liedjes. Het is heel waardevol om je kind zich te zien ontwikkelen.

We hebben de cursus babymassage echt als super fijn ervaren! Ineke is ook zo’n rustig en fijn mens. Het heeft ons als kersverse ouders echt geholpen om zekerder te worden in het dragen van onze baby. Ook hebben we veel geleerd over hoe we op verschillende manieren met hem kunnen spelen en door middel van de massage echt contact kunnen maken.

Dankjewel Ineke voor alle tips en tricks het heeft ons echt geholpen. ?

Wie weet tot de peutergym!

Ik heb bij Ineke zowel de zwangerschapscursus en de nagym, als de babymassage gevolgd. Het was fantastisch om door haar begeleid te worden in deze spannende en bijzondere periode. Ineke geeft heel veel waardevolle adviezen, ze is een échte expert, maar doet dit altijd op een respectvolle en zachte manier. Ze heeft me meer vertrouwen gegeven in mijn eigen lijf en heeft me -letterlijk en figuurlijk- dichter bij mijn zoontje gebracht. Ik wilde dat ik deze begeleiding had gehad bij mijn eerste kindje, en gun het echt iedereen!
De cursus babymassage van Ineke had ik voor geen goud willen missen. Ik heb hem niet voor niets drie keer gedaan 😉 De cursus draaide voor mij om meer dan het leren masseren alleen. Je leert er aandacht te hebben voor de manier waarop baby’s communiceren en je hebt er de rust om stil te staan bij de verandering in je leven die ieder kind is.

Ineke heeft een praktijkruimte aan huis, een fijne plek. Het is ook gewoon een heel gezellig uitstapje met je baby om er naartoe te gaan.

Aan het sporten bij Ineke denk ik met veel plezier terug.

Ik heb zwangerschapsport en babymassage bij Ineke gevolgd. Het is fijn om van een deskundig iemand te horen wat je beter wel en niet met je zwangere lijf kan doen om zo fit mogelijk te blijven. Tevens is het een mooie stok achter de deur om te blijven bewegen. De babymassage was niet alleen leerzaam en veelzijdig maar ook erg leuk. Het was voor ons heel prettig dat Ineke bereid was om ons, een bevriend stel en onze baby’ op zondagen te ontvangen voor de babymassage.
Fijn vond ik de eerlijke, directe maar ook begripvolle en enthousiaste houding van Ineke. Ze heeft een groot plezier in wat ze doet en veel kennis op het gebied van bewegen, zwangerschap en baby’s.
Wij zien uit naar de peutergym :).

Onze kinderen gaan al een paar jaar met veel plezier naar de gym bij Ineke. Het is een mooie combinatie van spelletjes, muziek en ook veel verschillende gym oefeningen, waardoor ze spelenderwijs toch veel goeds doen voor hun motorische ontwikkeling.
Wij hebben met onze dochter (toen 2,5 jaar oud) van 2013 t/m 2014 peutergym gevolgd bij Ineke in de Weezenhof te Nijmegen. Dit was wekelijks altijd een feestje om heen te gaan. Niet alleen was onze dochter er helemaal weg van, het was ook leerzaam en heel goed voor de bewegelijkheid en motoriek van het kind. Dus vanaf het moment dat onze tweede dochter oud genoeg was ( 2 jaar) zijn we ook met haar weer begonnen met peutergym bij AktiefZwanger – Ineke (2018). Tot op heden is het ook bij dochter nummer twee een groot succes. Elke week verheugd ze zich op het peutergym. Nog steeds top kwaliteit peutergym met wekelijkse variatie en gericht op de ontwikkeling van het kind. Een echte aanrader voor ouder met kinderen tussen 2 en 4 jaar in omgeving Nijmegen.
Tijdens mijn 3e zwangerschap ben ik bij Ineke naar de zwangerschapsgym gegaan!
Wat een fijn, betrokken en kundig mens! Een soort moederfiguur van wie je WEL iets aan wil nemen… Haha!
Gezelligheid met daarnaast lekker serieus en actief bezig zijn met speciale aandacht voor dwarse buikspieren en de bekkenbodem.
We zijn er eerst samen met mijn vrouw geweest voor wat je precies bij een bevalling kunt verwachten en daar de nodige tips bij gekregen. Het was voor ons ons eerste kindje en dan is het toch wel erg fijn dat je een duidelijke uitleg krijgt wat voor weeën er zijn en wat je er aan kunt doen om ze te verlichten en wat ook ik als aanstaande vader kon doen. Wij waren dan ook erg blij met de uitleg en hebben al onze vragen kunnen stellen er werd rustig de tijd voor je genomen in een gesprek 1 op 1 niet in de groep dat vonden wij zelf prettiger. Inmiddels zijn wij trotse ouders van een dochter die inmiddels 22 weken oud is en zijn we weer even langs gegaan omdat we zelf het idee hadden dat ze wat gespannen was. Ze heeft de handjes de hele tijd strak gebald in een vuistje. We kregen wat tips hoe we haar beter kunnen op kunnen pakken en ook wat massage oefeningen voor onze dochter dat vind ze helemaal geweldig en na een paar dagen merkte we al dat ze haar handjes losser ging houden. Voor ons wederom weer nuttige informatie. Wij kunnen iedereen dan ook aanraden mocht je met vragen zitten over je bevalling of over je kindje en je wilt er iets mee doen om even een afspraak te maken. Er wordt rustig de tijd tijd voor je genomen en wij konden ook snel terecht met onze dochter wat ook wel erg fijn was.
Met allebei mijn zwangerschappen heb ik zwangerschapsgymnastiek gedaan bij Ineke Dijkstra. Ineke is erg fijn en zeer betrokken. Luistert aandachtig, probleemoplossend en stelt je erg op je gemak. Ineke verteld veel over de zwangerschap en de bevalling. Geeft hele goede ademhalingstechnieken die je zeker nodig hebt bij de (normale) bevalling en ook goede oefeningen voor de bekkenbodemspieren (die je ook heel hard nodig hebt). De na-gym is ook super goed! Dit is professionele gym gericht voor na de bevalling. Kortom: ik heb een hele goede ervaring gehad bij Ineke (anders was ik niet voor de tweede keer bij Ineke geweest) dus ik raad het zeker aan! Voor alles bedankt Ineke!