Zwanger zijn en sporten, gaat dat samen?
Ja, sporten tijdens de zwangerschap is heel goed, als je het maar op een verantwoorde manier doet. Door de cursus Aktief Zwanger kun je sporten tijdens de zwangerschap, tot en met de laatste week toe! Dat heeft het effect van meer energie en minder klachten.

We sporten op muziek en doen fitness en ontspanningsoefeningen. Je krijgt informatie over zwangerschap en bevallen en er is gelegenheid om vragen te stellen. Dankzij deze cursus kun je bewust en fit zwanger zijn.

Waar werken we aan:

 • onderhouden en verbeteren van je conditie, spierkracht, stabiliteit, coördinatie en training bekkenbodem spieren
 • bewustwording en eventuele correctie van je houding
 • ademhaling – en ontspanningsoefeningen
 • voeding tijdens de zwangerschap

 

Wat levert het op:

 • je krijgt meer energie
 • je bloedcirculatie verbetert
 • de kans op rugklachten vermindert
 • je houding verbetert
 • de kans op zwangerschapsdiabetes neemt af
 • je voelt je geestelijk sterker, angst en stress verminderen
 • door een goede conditie beval je beter en herstel je sneller na de bevalling
 • het samen sporten levert leuke contacten op.

Zwangerschap is voor elke aanstaande moeder een heel bijzondere periode. Alles verandert immers in je leven. Vooral de eerste zwangerschap is een heel nieuwe ervaring, lichamelijk én geestelijk. In de cursus Aktief Zwanger deel je die ervaring met andere aanstaande moeders. Je leert je te ontspannen en werkt aan je conditie, wat goed is voor de gezondheid van jou én van je kind. Bovendien kun je alle mogelijke vragen stellen die je hebt over zwangerschap en bevalling.

Een tevreden cursist
Ik wil je heel erg bedanken voor de leuke cursus, je goede adviezen en fijne informatie! Heb er nu al veel aan gehad, puur het vertrouwen eigenlijk. Je gaat me zeker terug zien bij de na-gym en de baby massage.
Groetjes, Tyche

Wanneer kan ik starten?
Je kunt starten als je ongeveer 20 weken zwanger bent. De cursus bestaat uit 12 lessen van 1 uur. Ook is het mogelijk om een partnerles te volgen van zo’n 2 uur. Tijdens deze les besteden we aandacht aan het verloop van de bevalling en wat je partner kan doen om je te ondersteunen.
Ineke werkt samen met de bekkenfysiotherapeuten van Fysiotherapie Dukenburg.
De kosten van de hele cursus bedragen € 150,-.

Aktief Zwanger in Nijmegen en Lent
*
Maandagavond  om 19:30 uur in sportcentrum Apollogym Meijhorts 6002 te Nijmegen.
* Woensdagavond om 20:00 uur in het Voorzieningenhart de Ster, Queenstraat 37 te Lent. Met goed weer zijn de lessen BUITEN

Nieuw bij Aktief zwanger is de nagym op maandag avond om 19.00 uur bij Apollogym, Meijhorst 6002 in Nijmegen. Gecontroleerd weer beginnen met sporten zodat je na enige tijd weer je eigen sport kan oppakken.
Partnercursus op maat:
Wil je graag met je partner een individuele en complete informatie cursus volgen, 2 x een les van ongeveer 1.5 uur, dan kan je ook bij aktief zwanger terecht. De data worden in overleg gepland. De kosten hiervan zijn €150,-

Contact
Wil je meer weten of je aanmelden voor een van de cursussen, gebruik dan het onderstaande formulier, of mail direct naar [email protected]

Kijk ook eens op Facebook

Tel: 06 17625841

Zwangerschapsgym aanmelden